Mijn favorieten

Woning verkopen? Deze vragen komen veel bij ons voor.

Wat doet een verkoopmakelaar precies?

Een verkoopmakelaar helpt bij de verkoop van jouw woning door een omschrijving van de woning met professionele foto’s te verspreiden in het eigen netwerk en op huizensites als Funda. Vragen en bezichtigingsaanvragen van potentiële kopers worden behandeld door de verkoopmakelaar. Bij serieuze interesse voor jouw woning zal de verkoopmakelaar de onderhandelingsgesprekken voeren. Uiteindelijk zal hij de verkoopovereenkomst opstellen met daarin alle voorwaarden voor de verkoop. De taken van de verkoopmakelaar op een rij:

  • Woningtaxatie
  • Bezichtigingen inplannen en begeleiden
  • Onderhandelen
  • De koopovereenkomst opstellen
  • Woningoverdracht begeleiden

Kan ik ook mijn huis verkopen zonder verkoopmakelaar?

 

Het is zeker mogelijk om zelf je huis te verkopen. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de promotie van de woning, moet zelf bezichtigingen inplannen en uitvoeren en ook de onderhandelingen en het koopcontract opstellen doe je dan zelfstandig. Het bereik van zelf adverteren is echter veelal veel lager, wat betekent dat er minder potentiële kopers op jouw woning af zullen komen. Er komt veel kijken bij de verkoop van een woning. Een verkoopmakelaar ontzorgt tijdens het gehele verkoopproces en geeft deskundig advies.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een verkoopmakelaar?

De verkoop van jouw woning heeft veel invloed op je leven, het heeft namelijk invloed op je volgende woonmogelijkheden. Het is dan ook belangrijk om een verkoopmakelaar te kiezen waarmee je een persoonlijke klik hebt en die bovendien bekend is met zowel de huizenmarkt als het publiek voor woningen uit de regio. Ook de verkoopervaring van een makelaar is van belang, je wilt natuurlijk wel een makelaar kiezen die verstand van zaken heeft. Waar moet je op letten bij het maken van de juiste keuze?

  • Is de makelaar aangesloten bij een brancheorganisatie?
  • Bekijk online recensies en ervaringen van andere woningverkopers
  • Kijk naar de sociale kanalen van de makelaardij en bekijk de aangeboden woningen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring